Jäsenkirje 02/2020

23.10.2020

Helsingin Lääkäriyhdistys ry:n jäsenkirje 2/2020                   

 

 

ALCAZABA BEACHIN VUODEN 2021 HAKUAIKU

 

Helsingin Lääkäriyhdistyksen Alcazaba Beachin loma-asunnon vuoden 2021 lomaviikkojen hakuaikaa on pidennetty 31.10.2020 asti. Siihen mennessä tulleet hakemukset jaetaan/arvotaan monivuotisen käytännön mukaisesti. Vapaiksi jääneet viikot löytyvät 15.11.2020 jälkeen kotisivuiltamme www.helsinginlaakariyhdistys.fi.  Näitä viikkoja voi varata sähköpostitse tsto.hly@fimnet.fi. Koronatilanteen vuoksi noudatamme mahdollisissa peruutuksissa ”liikennevalomallia” eli jos Espanja on asetettu viranomaisten toimesta punaiseksi maaksi, peruutus sallitaan ja rahat palautetaan.

 

 

LÄÄKÄRILUETTELO – LÄKARKATALOGEN HISTORIAAN

 

Helsingin Lääkäriyhdistyksen julkaisemat ja toimittamat Lääkäriluettelo, Pääkaupunkiseudun terveydenhoitopalvelut ja Läkarkatalogen, Huvudstadsregionens hälsovårdstjänster siirtyvät lopullisesti historiaan.
Ne ilmestyivät vuodesta 1918 suomeksi ja ruotsiksi. Luettelo sisälsi tiedot lääkärien yksityisvastaanotoista erikoisaloittain, lääkäriasemista, sairaaloista sekä monista muista terveydenhuolto- ja sairaanhoitopalveluista. Luettelossa oli myös apteekkien tiedot aukioloaikoineen. Parhaimmillaan luetteloa myytiin vuodessa yli 100.000 kappaletta ja sen tuotot olivat yhdistyksen toiminnan taloudellinen selkäranka.

 

Sittemmin terveydenhuoltoalan toimijoiden mainonta siirtyi aluksi entistä enemmän sanoma- ja aikakausilehdistöön ja viime vuosikymmeninä valtaosin internetiin. Luettelon asema heikkeni heikkenemistään vuosi vuodelta muuttuakseen tappiollisena rasitteeksi.

 

Lääkäriluettelo-Läkarkatalogenin numero 2/2018 jäi viimeiseksi painetuksi luetteloksi ja sähköisenkin version Helsingin Lääkäriyhdistyksen hallitus päätti lopettaa 21.10.2020.

 

 

KOTISIVUT UUSIKSI

 

Yhdistyksen kotisivut – www.helsinginlaakariyhdistys.fi – ovat muuttuneet. HLY on tehnyt sivujen laadinnasta ja ylläpidosta sopimuksen Datatrio Oy:n kanssa.

 

Uusilla sivuilla on myös PALAUTE-osio. Sinne lähettää toivomuksia HLY:n toimintaan liittyvistä asioista tai ehdottaa muutoksia yhdistyksen toimintaan. Myös Alcazaba Beachin loma-asunnoista voi raportoida tässä osiossa.