Pirkko Sipilä palasi valtaan

Mitä ilmeisimmin Helsingin Lääkäriyhdistyksen golftapahtuman, sittemmin –kilpailun,  42-vuotisen historian kylmimmässä säässä pelattiin kisan tämän vuoden versio 2.6.2023. Lämpötila Nurmijärven golfkentällä oli selvästi alle kymmenen asteen ja puuskatuuli toi mukanaan kylmiä sadekuuroja.

Näissäkin oloissa kuitenkin saatiin voittajat selville. Ja voiton otti jo viidettä kertaa Pirkko Sipilä. Hän vei perinteisesti pistebogeyna käydyn kisan yhteensä 33 pisteellä. Alku oli vahva: etuyhdeksikkönä pelatulta B-radalta hän keräsi peräti 21 pistettä, mutta toisella puoliskolla A-radalla vauhti hiukan hyytyi. Ero kakkoseen oli kuitenkin selvä: kolme pistettä. Viimeksi käydyistä neljästä kilpailusta Sipilä on vienyt nimiinsä kolme!

Kakkoseksi tuli Eeva Punnonen 30 pisteellä ja kolmanneksi Martti Luodeslampi 29 p. Viime vuoden voittaja Ilkka Larmo oli nyt neljäs.

Avec-sarjan kärki muuttui viime vuodesta. Voittajaksi nousi Sami Soini, joka 31 pisteellään voitti kakkoseksi tullutta Pekka Punnosta yhdellä pisteellä. Kolmanneksi pelasi Riitta Erkola.

Pisin drive -kilpailu oli miesten osalta saada erikoisen päätöksen, sillä kun vain yksi mies oli jäljellä, ei kukaan ollut onnistunut kilpailukelpoisessa avauslyönnissä. Martti Luodeslampi pelasti sitten tilanteen varmalla väylälyönnillä ja vei voiton.

Naisten pisimmän driven pamautti Sirpa Kamppikoski-Blomqvist.

Miehille ja naisille yhteisen lähimmäksi lippua -kisan voitti Pirkko Sipilä.

Kiitokset kaikille osanotosta ja onnittelut vielä voittajille! Ensi vuoden kilpailun ajankohtaa kannattanee kyllä miettiä.

Tuomo Tennilä

HLY golfasiamies

VUODEN 2022 VOITTAJAT

HLY:n malja: Ilkka Larmo

Avec-sarja: Pekka Punnonen

Lähimmäksi lippua: Pirkko Sipilä

Pisin drive: Pirkko Sipilä (N), Peter Pippingsköld (M)

HLY:n golfkilpailun 2023 kolme parasta: keskellä voittaja Pirkko Sipilä, vierellään kakkonen Eeva Punnonen (oik.) ja kolmonen Martti Luodeslampi.

HLY:n golfkisan avec-sarjan voittaja Sami Soini keskellä, kakkonen Pekka Punnonen (vas.) ja kolmonen Riitta Erkola.